بسمه تعالی
گزارش نهایی کنگره غذا و سلامت
غذا که یکی از مهمترین نیازهای اساسی برای حیات انسان است دارای اصولی است که اگر به آنها دقت نشود با خود عوارض فوری یا طولانی مدت را در بر خواهد داشت. خلاصهای از بحثهایی که در کنگره مطرح شد به شرح ذیل است:
1- آلودگیهای غذایی: عوامل بیولوژیکی، شیمیایی و فیزیکی و احتیاطهایی که لازم است در محل تولید ، تبدیل، تعدیل و تحویل رعایت شود.
2- بهداشت و ایمنی و امنیت غذایی:
· بالاخص استفاده از آفت کشها و سموم و دوره کارآیی
· استفاده از رنگهای مختلف برای جذاب کردن و مشتری پسند کردن
· اهمیت نظارت حکومتی بر افزودنیها
3- مکملهای غذایی: اهمیت مکمل ها و مکمل نماها و افتراق آنها
4- تغذیه در گروههای خاص:
· اهمیت ترکیب شیر مادر در مراحل مختلف
· چاقی در اطفال
· تغذیه در بیماران ICU
5- آداب و عادات غذایی در بستر فرهنگ:
· فرهنگ سازی یا سبکهای زندگی و خرافاتی که در امر تغذیه وجود دارد
· تبادل اندیشه و وحدت حوزه و دانشگاه
· ورود به منابع و معارف اسلامی در امر تغذیه و سلامت
6- تغذیه و بیماری های غیر واگیر:
· اثرات گیاهان و مخصوصا گزنه در امر سلامت و نگاهی به طب سنتی
· پوکی استخوان در دختران و عوامل موثر بر آن
· تغذیه و بیماری های کرونری
· تغذیه و استخوان
· اثر مراقبه اسلامی بر اجزاء سلامت و تدوین این آموزش برای انسانها
· نظارت دقیق بر محصولات کارخانجات در استفاده از موادی که بر سلامت اثر منفی دارد و اخذ مالیات از آنها
· انجام تحقیقات اثر گذار در امر دیابت
· تغذیه و کبد چرب، رعایت تغذیه، ورزش و کم کردن وزن
لازم به ذکر است که گواهی های سخنرانی و پوستر فی المجلس در روزهای کنگره به شرکت کنندگان اهدا شد. گواهی های بازآموزی از طریق سایت قابل دریافت میباشد. مطالب مطرح شده در محور های مختلف کنگره به صورت اسلاید در سایت مرکز تحقیقات مقاومتهای میکروبی به آدرس http://arrc.mazums.ac.ir/ قابل دسترسی است.
دوستی با مردم دانا چو زرین کوزه است
دکتر فرهنگ بابامحمودی
دبیرعلمی کنگره غذا و سلامت
لینک دانلود کتابچه کنگره کشوری غذا و سلامت
دریافت برنامه کنگره
مقالات پذیرفته شده
ضمن عرض سلام و سپاسگزاری از کلیه محققین عزیز از ارسال مقالات وزین به کنگره کشوری "غذا و سلامت" عناوین پذیرفته شده در ذیل اعلام شده است . عدم پذیرش برخی مقالات صرفا به علت محدودیت زمانی، حجم بالای مقالات ارسالی و به صورت اندک عدم تناسب موضوعات مقالات با محورهای تعیین شده کنگره بوده است.
به امید حضور گرمتان در استان سرسبز مازندران
مقالات پذیرفته شده به صورت سخنرانی
مقالات پذیرفته شده به صورت پوستر
نمونه پوستر به فرمت فارسی
نمونه پوستر به فرمت انگلیسی
زمان ارائه پوستر مقالات پذیرفته شده در محور های : غذا و بیماریهای واگیر؛ بهداشت، ایمنی و امنیت غذایی؛ آلاینده های زیست محیطی و ایمنی غذایی؛ مکمل های غذایی در روز پنجشنبه مورخ 26/1/95 از ساعت 9 صبح الی 16 عصر می باشد.
زمان ارائه پوستر مقالات پذیرفته شده در محور های تغذیه در گروه های خاص؛ عادات و آداب غذایی در بستر فرهنگ؛غذا و بیماری های غیر واگیر در روز جمعه مورخ 27/ 1/95 از ساعت 8 صبح الی 13:30 ظهر می باشد.
تسهیلات اسکان
تسهیلات اسکان برای شرکت کنندگانی که مقالات آنها به صورت پوستر پذیرفته شده است.
برنامه کنگره
به اطلاع کلیه شرکت کنندگان می رساند تاریخ برگزاری کنگره 26 و 27 فروردین 1395
می باشد.
آخرین مهلت ارسال چکیده مقالات تاریخ 30 اسفند 94 بوده و امکان ارسال خلاصه مقاله پس از این تاریخ چه به صورت الکترونیک و چه به صورت کاغذی و پرینت شده به هیچ عنوان وجود نخواهد داشت.
نتایج داوری چکیده مقالات ارسالی در تاریخ 17/1/95 در سایت کنگره اعلام خواهد شد.
تماس با ما
01142316319- 01142218231
راهنمای ارسال خلاصه مقاله و هزینه ثبت نام
1- زمان ارسال خلاصه مقالات تا تاریخ 30/12/1394 می باشد.
2- خلاصه مقالات فقط از طریق الکترونیک (سایت http://foodsh.mazums.ac.ir/) قابل پذیرش بوده و روش های دیگر از جمله ارسال پستی، ارسال از طریق email و یا فکس پذیرفته نخواهد شد.
3- ارائه دهنده مقاله باید قبل از ارسال خلاصه مقاله، در کنگره ثبت نام نماید.
4- با توجه به اینکه داوری خلاصه مقالات و انجام آن به روش الکترونیک (عدم تشکیل جلسه حضوری)صورت می گیرد، امکان ارسال خلاصه مقاله پس از 30اسفند ماه چه به صورت الکترونیک و چه به صورت کاغذی و پرینت شده به هیچ عنوان وجود نخواهد داشت.
5- در تکمیل خلاصه مقالات نکات زیر حتماً مورد توجه قرار گیرد:
• خلاصه مقالات می تواند به زبان فارسی یا انگلیسی تدوین شود.
• در قسمت انتخاب موضوع مشخص گردد که خلاصه مقاله ارسالی عمدتاً در زمینه چه موضوعی می باشد.
• عنوان خلاصه مقاله حتی الامکان مختصر و توصیف کننده متن مقاله باشد.
• اسامی تمام نویسندگان در چکیده مقاله قید شود و آدرس سازمانی( affiliation) همگی نویسندگان قید شود. آدرس ایمیل نویسنده مسول نگاشته شود. و نویسنده مسول با علامت ستاره * مشخص گردد.
• خلاصه مقاله، باید حداکثر در 500 کلمه نگاشته شود و بیش از این مقدار پذیرفته نخواهد شد.
• برای خلاصه مقاله فارسی فونت Nazanin با سایز 14 انتخاب شود.
• برای خلاصه مقالات انگلیسی فونت Times New Roman با سایز 14 انتخاب شود.
• خلاصه مقاله باید دارای ساختار معمول خلاصه مقالات علمی (شامل مقدمه و هدف، روش، یافته ها و نتیجه گیری) باشد.
• به جز اختصارات استاندارد و معمول، اختصارات ذکر شده در خلاصه مقاله برای اولین بار باید به طور کامل در پرانتز ذکر گردد.
• از آنجایی که خلاصه مقالات به همان شکل ارسالی منتشر خواهد شد، لذا حتی الامکان با سبک صحیح نگارش شده و از نظر نداشتن غلط املایی بررسی دقیق گردد. بدیهی است هر گونه اشکال در متن خلاصه مقاله مسئولیت متوجه نویسنده و یا نویسندگان خواهد بود.
6- محدودیتی از نظر تعداد خلاصه مقالات ارسالی برای هر فرد وجود ندارد.
7- برای ارسال خلاصه مقاله مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:
• ابتدا در سایت کنگره ثبت نام نمایید. سپس لینک ارسال مقاله را انتخاب نمایید
• فرم ارسال خلاصه مقاله و اطلاعات لازم در این فرم را تکمیل نمایید. فایل خلاصه مقاله را آپلود نمایید. و در پایان منوی ارسال را انتخاب نمایید.
* هزینه ثبت نام برای شرکت کنندگانی که مقاله آن ها به صورت "پوستر " پذیرفته شده مبلغ 500000 ریال می باشد. شرکت کنندگانی که مقاله آن ها بعنوان " سخنرانی" پذیرفته شده معاف از پرداخت هزینه می باشند. هزینه شرکت در کنگره برای سایر شرکت کنندگان بر اساس رشته تحصیلی و طبق سایت سامانه آموزش مداوم می باشد.
نحوه ارائه پوستر
به استحضار شرکت کنندگانی که مقالات آنها به صورت پوستر پذیرفته شده است می رساند :
1- اندازه پوستر 50 در 70 عمودی (portrait) انتخاب فونت برعهد نویسنده است. نمونه پوستر با ارائه فارسی و انگلیسی در ذیل آمده است.
2- ضروری است شرکت کنندگان در روز کنگره حضور یابند، بعد از ثبت نام و دریافت آی دی کارت، پوستر خود را مطابق برنامه اعلام شده جهت ارائه آماده نمایند.
3- شرکت کنندگان نسبت به پرداخت حق ثبت نام از قبل اقدام نمایند. میزان حق ثبت نام مبلغ 500000 ریال را به شماره حساب 2178435122008 نزد بانک ملی بنام ذیحساب دانشگاه علوم پزشکی مازندران درآمد بازآموزی واریز و اصل فیش واریزی را در روز برگزاری کنگره ارائه نمایند.
4- شرکت کنندگان نسبت به دریافت گواهی در پایان برنامه اقدام نمایند.
* دبیرخانه کنگره از ارائه گواهی به شرکت کنندگانی که موارد فوق را انجام ندهند معذور است.
پیام دبیر علمی کنگره
بسمه تعالی
اللهمً ارزقنا رزقاً حلالاً طیباً واسعا َ و جعلنا من الشاکرینْ لک
خداوند کریم را سپاسگذاریم که به ما نعمتهای گوناگونی در این پهنه از حیات عنایت فرموده و برای طی کردن مسیر کمال و رسیدن به قله قرب الهی همه آنها را برای ما پلکانی برای عروج به این جایگاه بی بدیل هستی قرار داده است. مفتخریم که در سال 94 با توجه به جایگاه سلامت و امنیت غذایی در ارتقا و بهینه کردن بهداشت فردی و عمومی توفیق برگزاری کنگره ای تحت عنوان "غذا و سلامت" را به ما ارزانی داشته است. با توجه به اهمیت موضوع در این امر حیاتی و استراتژیک جا دارد دست نیاز به سوی همه محققین و خردمندان و دانشجویان و متفکرین در سطح دانشگاهها و حوزههای علمیه دراز نموده و از محضرشان برای ارائه دیدگاههای محققانه در این رسالت بزرگ بهرهمند شویم. پر واضح است سلامت مواد غذایی برای ادامه حیات انسان از حیث مبری بودن از آلودگیهای شیمیایی، فیزیکی، بیولوژیک و شیوه حفظ سلامت آن از مزارع، در کاشت، داشت، برداشت و تبدیل و نگهداری آن و آماده طبخ نمودن برای گذاشتن بر سر سفره و نهایتا شیوه مصرف آن تا رسیدن به سلولهای بدن آدمی، مراقبتها، دقتها، نظارتها و آموزشهای زیادی را میطلبد که این جز با اراده همگانی حاصل نیاید و این توفیق را در درجه اول پروردگار عالم به زحمت کشان مزارع، کارکنان صنایع و علما و اندیشمندان محول نموده است.
توفیق رفیقی است که به هر کس ندهندش بال و پر طاووس به کرکس ندهندش
پروردگارا از توفیقی که به ما عنایت فرمودی سپاسگذاریم.
وَالسَّلَامُ عَلَى مَنِ اتَّبَعَ الْهُدَى
اعضای کمیته علمی
1- دکتر فرهنگ بابامحمودی
2- دکتر قاسم جان بابایی
3- دکتر احمد علی عنایتی
4- دکتر محمد صادق رضایی
5- دکتر روانبخش اسمعیلی
6- دکتر محمد رضا حق شناس
7- دکتر محسن اعرابی
8- دکتر مجید سعیدی
9- دکتر سید موید علویان
10- دکتر زهرا کاشی
11- دکتر نرگس نجفی
12- دکتر شهریار عالیان
13- دکتر رویا قاسمیان
14- دکتر علیرضا داودی
15- دکتر علیرضا قائمی
16- دکتر محمدعلی ززولی
17- دکتر معصومه باقری نسامی
18- دکتر سید ابواحسن نقیبی
19- دکتر محمد آزادبخت
20- دکتر حبیب الله واحدی
21- دکتر آتنا رمضانی
22- دکتر اکبر فاضل تبار ملکشاه
23- دکتر محمد ابراهیم صالحی فر
24- دکتر محمد شکرزاده
25- دکتر حسینی مهر
26- دکتر ذبیح الله یوسفی
27- دکتر رمضانعلی دیانتی
28- دکتر احمدی
29- دکتر افشین شروفی
30- دکتر سیده صدیقه یوسفی
31- خانم سیما کاهنی
32- خانم زهرا اسماعیلی
33- خانم نازنین واعظ زاده
34- دکتر جمشید یزدانی چراتی
35- دکتر عذرا اخی
36- دکتر عادله بهار
37- دکتر علیرضا رفیعی
38- دکتر مهران ضرغامی
39- دکتر وجیهه غفاری
40- دکتر صغری خانی
41- دکتر مریم نخشب
42- خانم برلیانت بزرگمهر
اعضایی کمیته اجرایی
فاطمه آهنگرکانی
مصطفی عطایی
فرشته مطلبی
سامره فلاح پور
محمدباقر منتظری
مجید صفاجو
ولی اله احمدی
شیداله آهنگری
محمد شیرزاد
مجید بخشایش
سید حسن سبز پوش
حامد احمدی
حسین خراسانی
مهدی حمیدی
سیده باجی صالحی
دکتر مطهره خردمند
جعفر قربانی
حمیدرضا آذر فر
الهه زارعی مته کلایی
سینا عباسی
سمانه روحی